5,8 miljoen voor aanpak capaciteitstekort secundair

Door Marc Hendrickx op 20 oktober 2018, over deze onderwerpen: Mechelen

Na het capaciteitstekort in de lagere school dreigen nu ook de secundaire onderwijsinstellingen in de problemen te komen. Om daar wat aan te doen, krijgt de stad Mechelen 5,829 miljoen euro van de Vlaamse overheid.

Uit de nieuwe capaciteitsmonitor 'schoolinfrastructuur leerplichtonderwijs 2018' blijkt dat er in Mechelen aanbodtekorten in het schooljaar 2024-2025 kunnen verwacht worden in het secundair onderwijs. Om dit

deels op te vangen, voorziet de Vlaamse regering voor 2019 - 2021 extra middelen, bovenop de bestaande financieringsmogelijkheden. "De jongste jaren hebben wij als stad stevig ingezet op de capaciteitsuitbreiding in basisscholen, wat we konden realiseren dankzij financiële ondersteuning vanuit de Vlaamse regering. Met succes: in Mechelen kan 95 % van de kinderen naar een school van de eerste keuze. Nu dat luik onder controle is, zullen we inzetten op de capaciteitsuitbreiding in het secundair onderwijs", vertelt schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA). De toewijzing van capaciteitsmiddelen aan schoolbesturen voor de realisatie van concrete individuele capaciteitsprojecten gebeurt op basis van de voorstellen die zullen worden ingediend.

(WVK)

Het Laatste Nieuws/Mechelen-Lier, Za. 20 Okt. 2018, Pagina 39

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is