Een op de zes sociale huurwoningen nog zonder rookmelder

Door Marc Hendrickx op 26 september 2017, over deze onderwerpen: Wonen

BRUSSEL 26/09 13:03 (BELGA)

Sinds 1 januari van dit jaar is een rookmelder verplicht in alle sociale huurwoningen. Toch blijkt uit controles dat er nog in 16 procent van de sociale woningen een rookmelder ontbreekt. Dat schrijft Vlaams parlementslid Marc Hendrickx (N-VA) op basis van cijfers die hij heeft opgevraagd bij minister van Wonen Liesbeth Homans.

Tegen 2020 moeten alle private woningen in Vlaanderen een rookmelder hebben. Voor sociale huurwoningen geldt die verplichting al sinds begin 2017.

Maar uit controles van Wonen Vlaanderen blijkt dat 16 procent van de onderzochte woningen nog geen rookmelder heeft. Vlaams parlementslid Marc Hendrickx: "Elke sociale huisvestingsmaatschappij is individueel verantwoordelijk voor de plaatsing van de rookmelders. Vlaanderen heeft bovendien zijn duit in het zakje gedaan door 20.000 rookmelders te verdelen onder de huisvesters."

Volgens Hendrickx is het belangrijk om te blijven controleren. "Rookmelders redden levens, dat bewijzen ze dagelijks. Huisvesters mogen daar echt niet laks in zijn", aldus het N-VA-parlementslid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is