Oostenrijks bezoek op het stadhuis

Door Marc Hendrickx op 8 mei 2018, over deze onderwerpen: Mechelen

Na het bezoek van een delegatie uit Duitsland een paar weken geleden, mocht ik op donderdag een delegatie van hun zuiderburen ontvangen.
Het was de Oostenrijkse minister van de deelstaat Oberösterreich (of Opper-Oostenrijk in het mooi Nederlands), Rudi Anschober, die op bezoek kwam.
De heer Anschober is minister van o.a. asiel en migratie en was daarom benieuwd naar het reilen en zeilen van het diversiteitsbeleid van de Stad Mechelen.
Dit omdat ook hij Mechelen ziet als een goed praktijkvoorbeeld op vlak van diversiteit en integratie.

Na een informele ontmoeting heb ik vervolgens met enkele ambtenaren ons beleid toegelicht en uit de doeken gedaan. Op die manier hebben we de heer Anschober, zijn kabinetschef en de heer Lonauer,  de verantwoordelijke van het verbindingsbureau Oberösterreich binnen de EU, geïnspireerd naar huis kunnen laten terugkeren.

Ook onze fractieleidster voor N-VA, Kerstin Hopf, was aanwezig. Gezien haar roots in het zuiden van Duitsland liggen, op een steenworp van Opper-Oostenrijk, kon zij waar nodig wat tolken. Met het risico om in herhaling te vallen, wil ik nog maar eens aangegeven dat ik als schepen van Diversiteit trots ben dat het diversiteitsbeleid van de Stad Mechelen opnieuw de nodige aandacht en navolging krijgt in het buitenland.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is