Op deze plekken kunnen jongeren in Mechelen rustig studeren

Door Marc Hendrickx op 14 december 2018, over deze onderwerpen: Mechelen


MECHELEN - Een aantal publieke gebouwen in Mechelen stellen ruimtes open waar leerlingen uit het secundair onderwijs en hogeschoolstudenten in alle rust kunnen studeren. Zowel de Thomas More-hogeschool, de stedelijke bibliotheek, de moskeeën als J@M en ROJM zetten de deuren open.

Wie minstens 15 jaar oud is, kan tot eind januari terecht in de bibliotheek in de Moensstaat. Op maandag en donderdag kan dat van 10.30 tot 19.30u en op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.30 tot 17u. Tijdens het weekend op zaterdag van 10 tot 16u en op zondag van 10 tot 12.30u. Op weekdagen kunnen jongeren zelfs al om 9u beginnen studeren, maar dan moeten ze wel stipt om 9u ter plaatse zijn.

In campus De Vest stelt Thomas More tijdens de kerstvakantie en gedurende de hele maand januari lokalen ter beschikking. Dat op woensdag, donderdag en vrijdag, telkens van 9 tot 18.30u. In januari staan ook lokalen in campus Kruidtuin open gedurende heel de werkweek van 8 tot 17u. Studenten die dat willen, kunnen blijven studeren tot 21u.

Moskeeën doen mee

De Mechelse moskee aan de Olivetenvest is tijdens de week toegankelijk van 11 tot 18 en op zaterdag en zondag van 15 tot 20u. In Moskee Al Buraq in de Generaal De Ceuninckstraat zijn jonge mensen elke dag welkom van 13 tot 19u. Ook J@M biedt studiemogelijkheden: in de Papenhofdreef 57, in lokaal dienstencentrum Den Abeel en in lokaal dienstencentrum De Schijf. Daar is het op dinsdag, woensdag en donderdag mogelijk van 13 tot 17u. Bij jeugdhuis ROJM op de Battelsesteenweg is er gelegenheid van maandag tot en met donderdag, telkens van 17.30 tot 23u. Op woensdag vanaf 13.30u.

“De stille studeerruimtes bewijzen zeker hun nut voor scholieren en studenten die bijvoorbeeld weinig plaats hebben thuis of op kot nogal eens worden afgeleid. Er wordt zeer frequent gebruik van gemaakt en de ruimtes zijn dan ook vaak volzet. Op tijd komen studeren, is dus de boodschap”, zegt Marc Hendrickx (N-VA), schepen van Onderwijs.

https://www.gva.be/cnt/dmf20181214_04035376/op-deze-plekken-kunnen-jonge...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is