Poort gerechtshof kan al weken niet dicht door defect

Door Marc Hendrickx op 12 oktober 2018, over deze onderwerpen: Mechelen

Een rolpoort aan de achterzijde van het Mechelse gerechtshof blijft al weken overdag openstaan omwille van een defect, met een verhoogd veiligheidsrisico tot gevolg.

Sinds begin deze maand is de toegangspoort in de Keizerstraat opnieuw geopend. Die was gesloten sinds de aanslagen van 22 maart 2016 in Maalbeek

en Zaventem. Opvallend: een poort aan de achterzijde in de Voochtstraat staat al langer open, maar dan onbedoeld. Het mechanisme is stuk. Het gevolg is dat de poort enkel nog manueel kan worden gesloten. 's Avonds gebeurt dat, maar overdag blijft de poort naar de parking op het binnenplein openstaan.

Advocaat en schepen Marc Hendrickx vindt dat kafkaiaans. "De poort vooraan ging open, omdat er intussen initiatieven zijn genomen om de veiligheid in en rond de rechtbank te verbeteren, maar achteraan blijft de poort wel gewoon openstaan. En dat terwijl zo'n herstelling toch maar een paar honderd euro kost. Ik vind dat onbegrijpelijk en ik niet alleen. Ook andere advocaten en personeel maken zich daar kwaad in", aldus Hendrickx.

Afdelingsvoorzitter Theo Byl zegt nog niks vernomen te hebben over ongerustheid bij het personeel, al geeft hij wel aan dat de openstaande poort 'geen ideale situatie' is en een verhoogd risico met zich meebrengt, al wil hij dat tegelijk ook niet overdrijven. Voor een oplossing verwijst hij naar de FOD Justitie. "Die is bezig met een offerte uit te schrijven. Gisteren heb ik nog een rappel gestuurd, omdat het toch dringend is", besluit Byl. (WVK)

Het Laatste Nieuws/Mechelen-Lier, Vr. 12 Okt. 2018, Pagina 19

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is