UiTPAS voor Mechelse pleegkinderen

Door Marc Hendrickx op 12 december 2018, over deze onderwerpen: Mechelen

Mechelen - Vanaf 1 januari 2019 hebben Mechelse pleegkinderen recht op een UiTPAS met kansentarief. De UiTPAS is een klantenkaart voor sport, cultuur en vrije tijd. Die geeft 80 procent korting bij alle UiTPAS-partners.

“Deze geste past in het actieplan van Mechelen als Pleegzorggemeente om pleeggezinnen logistiek te ondersteunen. Met ons actieplan willen we enerzijds pleegzorg bekender maken bij de Mechelse bevolking, anderzijds geven we de pleegouders er een (financieel) ruggensteuntje mee. Misschien kunnen we er ook andere gezinnen mee overtuigen om pleegkinderen op te nemen”, zegt schepen van Gelijke Kansen, Marc Hendrickx (N-VA).

In Mechelen hebben ongeveer tachtig pleegkinderen recht op de UiTPAS met kansentarief. Eerstdaags worden alle pleeggezinnen in de stad persoonlijk gecontacteerd met alle praktische informatie. De UiTPAS is op verschillende locaties geldig, zoals in het zwembad, de schaatsbaan of bij bepaalde sportclubs. Maar ook in het cultuurcentrum, toneelhuizen en het Filmhuis.

https://www.gva.be/cnt/dmf20181211_04027156/uitpas-voor-mechelse-pleegki...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is